Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Elöntötte a tenger a Szent Márk teret

2014.01.20. 10:51

Közepes szintű készültséget rendelt el hétfőn az olasz polgári védelem Itália északi tartományaiban a heves esőzések és havazás miatt. A sűrű csapadék miatt a velencei Szent Márk teret elöntötte a tengervíz.

A liguriai Genovában egy 66 éves orvost sodort magával egy hirtelen megduzzadt patak. Az Emilia-Romagna-beli Modenánál egy másokat mentő férfi tűnt el gumicsónakjával.

Az Olaszországot sújtó újabb ítéletidő miatt csak Modena térségében már mintegy hatszáz embernek kellett elhagynia otthonát. Víz alatt állnak lakóházak, földek és gyárak is. Liguriában, ahol három napja zuhog az eső, több száz földcsuszamlás is volt.

Az MTI szerint a polgári védelem egyelőre az északnyugati Liguriában és Emilia-Romagnában, valamint az északkeleti Veneto és Trentino tartományban rendelt el közepes szintű készültséget.

Veneto és Trentino hegyein rekordmennyiségű havat mérnek: az utóbbi 48 óra alatt több mint negyven centiméternyi esett. A rossz idő hétfőn elérte Olaszország középső és déli részét is az egész héten át tartó esőzésekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!