Edina
2 °C
18 °C

Bíróság elé állítják Malina Hedviget

2014.01.24. 10:20

Bíróság elé akarja állítani a főügyészség Malina Hedviget – írja az Új Szó. A lap szerint ezt maga a vizsgálatot vezető főügyész közölte Malina ügyvédjével.

„Az ügyésznő azzal fogadott, hogy az akta egyes részeit már úgy iktatták, ahogy a bíróság elé kerül. Ebből csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a döntés megszületett, attól függetlenül, mi milyen további bizonyítási eljárások lefolytatását kérjük” – mondta Roman Kvasnica ügyvéd, aki szerint „a perrel a főügyészség törvénytelen eljárását akarják igazolni″.

Az ügyvéd szerint Malina Hedvig még hét év után sem tudja, pontosan melyik kijelentéséről állítják, hogy hamisan tanúskodott, és az ügyészség azt sem tudta bizonyítani, hogy szándékosan tette. Kvasnica szerint a főügyészség politikusok megrendelésére dolgozik és fedezi védence támadóit.

Malina Hedviget 2006 nyarán verte meg két férfi Nyitrán, szerinte azért, mert magyarul beszélt. A nyomozás azt állapította meg, hogy az eset nem úgy történt, ahogy a lány elmondta, 2007 folyik vizsgálat ellene hamis tanúzás ügyében, ezt zárta most le az ügyészség.

Az MTI szerint Malina Hedvig, akinek két gyereke is született az eset óta, december óta magyar állampolgár, és hamarosan Győrbe költözik családjával.