Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Életfogytiglant kapott a bőröndös gyilkos

2014.01.24. 20:07

Életfogytiglani szabadságvesztést kapott pénteken Londonban egy magyar férfi egy magyar nő meggyilkolásáért. Az ítélet a 29 éves Gyarmati Lászlónak legalább 17 évet kell börtönben ülnie, mielőtt feltételesen szabadulhat, írja a MTI.

K. Alexandra holttestét tavaly nyáron egy bőröndben találták meg északnyugat-London egyik városrészében, erdős területen, egy sportpálya közelében. A halottkém fojtogatásra utaló nyomot talált, bár azt nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy ez volt-e a halál oka.

Gyarmati korábban tagadta a tettét, de a pénteki  bírósági tárgyaláson mégis elismerte gyilkosságot, és azt vallotta, hogy egy veszekedés során párnát szorított Alexandra arcára, mert így akarta elhallgattatni a sikoltozó nőt. 

A BBC idézi a Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) főfelügyelőjét, Nicola Wallt, aki az ítélethirdetés után kijelentette:

K. Alexandra Londonban nagyon keményen dolgozott, hogy pénzt küldhessen Magyarországra édesanyjának és öccsének.

A Scotland Yard magas rangú tisztje nem említette meg, hogy az áldozat törvénysértő tevékenységet folytatott volna. A BBC pénteken képeket tett közzé egy térfigyelő kamera felvételeiből, amiből kiderül, hogy Gyarmati a holttestet rejtő bőröndöt maga után húzva távozik a lakásból.

A fiatal magyar nő eltűnését egy barátja jelentette be tavaly júliusban. A rendőrség másnap, kutyákkal elvégzett kutatás után találta meg a holttestet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport