Túlélte a becsapódást az ejtőernyős, aki előtte egy egész kilométert zuhant

2014.01.28. 17:07

Túlélt egy egykilométeres zuhanást az amerikai Oklahoma államban egy 16 éves lány, akinek nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője. Kitörtek a fogai, megrepedt több csigolyája és a medencéje, a mája és a veséje pedig felszakadt. Viszont már gépi segítség nélkül tud levegőt venni.

A helyi hírcsatorna szerint az apjával ugrottak együtt, akinek az esés közben kellett végignéznie, ahogy a lánya zuhanni kezd, mert csak az egyik fele nyílik ki az ejtőernyőjének. 

Az oktató a földről kiabált a fülébe a rádión keresztül. Túl gyorsan esett, és közben forgott a levegőben. A rádióban végig azt mondták neki, hogy oldja le a főernyőt és nyissa ki a tartalékernyőt, de a zuhanás közben persze ez nem sikerült.

A tulajdonos szerint viszont az ejtőernyővel nem volt baj, sőt, ő azt mondja, szerintük ki is nyílt rendesen.

Elhagyta a repülőt, az ernyő rendben kinyílt. Ezután nemsokkal indult meg a forgás. Ennek számos repüléstechnikai oka lehet, többek között az is, hogy az alany hibázott.

Az esés után Mackenzie háta azonnal összerándult, és sírva kérte, hogy valaki próbálja megmasszírozni. A mentők vitték be a közeli kórházba.

Mackenzie és apja az ugrás előtt ötórás képzésen vettek részt, amit az ugrás szervezői tartottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport