Alfréd
-7 °C
2 °C

Tíz ember égett halálra a kínai holdújév előestéjén

2014.01.31. 23:02 Módosítva: 2014-01-31 23:05:09

Tíz ember halt meg tűzesetben a holdújév előestéjén, illetve éjszakáján Kínában. Az országban több mint ezer tűzhöz riasztották a tűzoltókat - közölte a közbiztonsági minisztérium pénteken a kínai újév első napján.

A hagyományosan intenzív tűzijátékokkal köszöntött ünnep előestéjén közel 180 ezer tűzoltó állt készenlétben, és külön egységeket állítottak a különösen tűzveszélyes épületek, műemlékek közelébe.

A környezetvédelmi tárca közlése szerint a 161 város közül, ahol mérik a levegő állapotát, 68-ból jeleztek úgymond "komoly" szennyezettséget, 16-ból pedig "súlyosat". Ennek okaként a kedvezőtlen időjárást és a tűzijátékozást nevezték meg.

Kínában péntektől kezdődött hivatalosan a legnagyobb családi ünnep, a tavaszünnep. Ilyenkor az egész ország mozgásban van. A kínai fővárosban máris jelentős emelkedést tapasztaltak a főbb turisztikai látványosságok látogatóinak számában. A mért huszonegy helyszínen a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint összesen átlagosan csaknem négyszer többen fordultak meg, mint tavaly, ugyanilyenkor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!