Gusztáv
-4 °C
1 °C

Diák ejtett túszokat Moszkvában

2014.02.03. 10:28

Az iskola egyik diákja fegyverrel rontott saját iskolájára, ahol megtámadta a biztonsági őrt, majd a biológiateremben huszonnégy diáktársát túszul ejtette.  A biztonsági őr a támadás alatt még meg tudta nyomni a vészriasztó gombot, amelynek hívására rendőrök érkeztek a helyszínre. A Lifenews portálja szerint a fiatalember a kiérkező rendőrökre is rálőtt. Egyikük, egy 40 éves férfi a hírek szerint életét vesztette.

A rendőrség korábban azt gondolta, hogy valamelyik diák édesapja követte el a támadást, nem sokkal később azonban már beazonosították az iskola 16 éves tanulóját, aki eddig ismeretlen okból hajtotta végre a támadást.

A helyszínre a katasztrófavédelem helikoptere, rendőrök, és tizenöt mentőautó vonult ki. Szemtanúk kirohanó gyerekeket láttak az iskolánál, akiket sikerült biztonságba helyezni. A támadás tényét megerősítette a belügyminisztérium, amely azt javasolta a bentragadtaknak, hogy ne hagyják el termüket.

A támadás után fél órával minden feltétel nélkül szabadon engedte túszait a fiatalember. És az iskolát mindenki elhagyta.

Az elkövetőt a rendőrség semlegesítette. Részleteket egyelőre nem közöltek, így egyelőre azt sem tudni, milyen körülmények között lőtte le egyik tanárát a támadó. Az áldozat az iskola 37 éves biológiatanára volt, így minden bizonnyal akkor végzett vele, amikor 24 diáktársát túszul ejtette a biológiateremben.

Annyi azonban kiderült, hogy a fiatalembert nem lőtték meg, önként megadta magát. A Ria Novosztyi úgy tudja, hogy erre az iskolához érkezett édesapja beszélte rá. Egyelőre nem tudni, mi vitte rá a támadót a merényletre.