Piroska
-2 °C
5 °C

Viseljenek a babák leplet az erőszak ellen

2014.02.03. 12:35

Burkát kellene viselniük a kisbabáknak azért, hogy ne erőszakolják meg őket – mondta egy szaúd-arábiai vallási vezető az MSN News szerint. A kijelentése óriási felháborodást és vitát szított az interneten.

Abdulla Daud sejk még tavaly mondta egy helyi tévének, hogy ha a csecsemőket is lefátyoloznák, az segítene megakadályozni, hogy kisbabákat molesztáljanak. Daud azt is elmondta, orvosi források szerint többször is előfordult, hogy Szaúd-Arábiában csecsemőket molesztáltak. Az iszlámban nincs olyan előírás, amely szerint a kisbabákat burkába kell öltöztetni.

A felvétel most került ki közösségi oldalakra, ahol többen azt követelték, állítsák bíróság elé a sejket a kijelentéseiért. „Ezzel a csecsemőket teszi felelőssé az őket bántalmazó férfiak bűneiért” – írta valaki a Twitteren. Daud kijelentését magas beosztású vezetők is elítélték, mert szerintük rossz fényt vet az iszlámra és az iszlám törvénykezésre, a sariára.

Daud kijelentései azért kerültek most reflektorfénybe, mert online aktivisták a gyermekmolesztálók szigorúbb büntetését kezdték követelni, miután egy neves muszlim imám enyhe büntetéssel megúszta, hogy megerőszakolta és halálra verte 5 éves lányát.