Súlyos vasúti baleset történt Oroszországban

2014.02.05. 09:53

Órák óta küzdenek a tűzoltók a lángokkal a Moszkvától északkeletre lévő Kirov város körzetében, ahol szerdán 32 gáztartálykocsi kisiklott, 10 pedig kigyulladt egy tehervonaton, írja az MTI.

A Pozgyino nevű vasútállomásnál helyi idő szerint hajnal fél ötkor történt baleset miatt a közeli házakból és az ott lévő kenyérgyárból 435 embert telepítettek ki. A szerencsétlenségnek nincsenek áldozatai.

Bár a környéken lakók attól tartanak, hogy mérgező anyagok kerültek a levegőbe, egy környezetvédelmi szakértő elmondta, nincs szükség kitelepítésre a baleset körzetéből, csak a lakások ablakait kell bezárni. A rendkívüli helyzetek minisztériumánál is kizárták, hogy a környéken lakókat gázmérgezés fenyegetné.

A tűzoltóknak a délelőtti órákra sikerült megakadályozni a lángok tovább terjedését, de mint a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálatánál elmondta, a gázkondenzátumot tartalmazó tartályok oltása nehézségeket okoz. A helyszínen egy tűzoltóvonat személyzete dolgozik a mentésen, de még két ilyen vonatot irányítottakoda és több helyreállító egység tart a poznyinói állomás felé.

A tehervonat súlyos balesetét az okozta, hogy az egyik gáztartály kigyulladt és kisiklott, majd emiatt a többi vagon is letért a sínekről és a gáztartályok lángra lobbantak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport