Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Újra késsel-villával evett pizzát a szentségtörő polgármester

2014.02.05. 00:26

Hiába bírálták annyian a New Yorkban szentségtörésnek tartott szokása miatt, hogy nem kézzel, hanem késsel-villával eszi a pizzát, az új polgármester, Bill de Blaiso ismét evőeszközt rántott, ezúttal is a tévékamerák előtt.

A The New York Times keddi számának beszámolója szerint az év elején felesküdött Bill de Blasio Jon Stewart showjának vendége volt, amikor a humorista - aki egy korábbi adásában kigúnyolta New York új elöljárójának pizzaevési szokását - elővarázsolt néhány friss és meleg szeletet, és arra biztatta a polgármestert, hogy ragadjon meg egyet és harapjon bele, írja az MTI.

„Mindig készen állok a pizzára!" - válaszolta de Blasio, és zakója belső zsebéből kést, villát húzott elő a közönség tapsvihara közepette A polgármester végül kézbe vette, és  New York-i módra, félbehajtva emelte a szájához a pizzaszeletet.

A polgármester január közepén sértette meg városának lakóit, amikor Staten Islanden ellátogatott a Goodfellas pizzériába. Itt felvétel készült arról, hogy evőeszközökkel szúrva-nyesve fogyasztott a hely specialitásából.

„Katasztrófa" - írta a New York Magazine. „Elképzelhetetlen" - így a The New York Times. A helyi televíziós csatornák pellengérre állították a polgármestert a pizza-gate vagy villa-gate néven emlegetett ügy miatt. A magyarázkodásra kényszerülő de Blasio olasz származására hivatkozott.

„Őseim hazájában sokkal jellemzőbb, hogy késsel-villával esznek" - mondta. Arra is kitért, hogy a pizza, amelynek maradékát végül kézzel ette meg, "alaposan meg volt pakolva".

„A középosztály bajnokának tartja magát... és két héttel hivatalba lépése után máris rajtakapják, hogy Trump-módra eszi a pizzát" - kelt ki egy januári adásában a polgármester ellen Jon Stewart, Donald Trump milliárdosra utalva, aki szintén magyarázkodni kényszerült, miután 2011-ben műanyag evőeszközzel evett pizzát.

A Goodfellas úgy döntött, hogy kiállítja, majd árverésre bocsátja a de Blasio által használt villát.