János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több száz házat temetett be a sárlavina Burundiban

2014.02.10. 13:58

Több mint ötven halálos áldozatot követelt az özönvízszerű esőzés a kelet-afrikai Burundiban hétfőre virradó éjszaka – írja az MTI a helyi közbiztonsági minisztériumra hivatkozva.

A hatóságok szerint legalább 51 ember halt meg a Tanganyika-tó északi csücskében fekvő fővárosban, Bujumburában, de félő, hogy ez a szám tovább fog emelkedni. Mintegy százan megsérültek. A haláleseteket és a sérüléseket az okozta, hogy a heves esőzés és a környező dombokról beáradó sárlavinák miatt összeomlott több száz vályogház.

A BBC tudósítása szerint a helyi központi kórház hullaháza már megtelt, sok sérültet pedig csak az épület falain kívül tudnak ellátni.

A felhőszakadás több mint tíz órán át tartott. Az ítéletidőben Bujumbura nagy részén megszakadt az áramellátás, a heves eső a terményekben és az utakban is kárt tett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!