Botond, Mózes
EUR 388,63 Ft
USD 373,28 Ft
12 °C
29 °C

Egy túlélője lehet a lezuhant algériai gépnek

2014.02.11. 14:19 Módosítva: 2014.02.11. 22:28

Lezuhant egy katonai szállító repülőgép Algéria keleti részén, a hatóságok attól tartottak, hogy a balesetben mind a 99 utas és négyfős személyzet életét vesztette, de a BBC helyi rádiókra hivatkozva azt írta, találtak egy túlélőt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentőegységek vezetője, Farid Nechad ezredes megerősítette a túlélőről szóló híreket, a kutatás tovább folytatódik. Estig 78 ember holttestét találták meg.

Az eset Umm-el-Buági tartományban történt a hegyek között, az algériai légierő repülőgépe a fővárostól mintegy 500 kilométerre zuhant le. Az MTI szerint a Hercules C-130-as típusú gép fedélzetén katonák és családtagjaik tartózkodtak, gyerekek is életüket vesztették a balesetben.

A tévécsatorna szerint a géppel elvesztették a kapcsolatot a tragédia előtt. A helyszínre mentőautókat küldtek, de sokáig úgy tűnt, nincsenek túlélők. Egy forrás szerint az időjárás is közrejátszhatott a tragédiában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek