Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Újra ölt a netes ivós játék

2014.02.17. 12:29 Módosítva: 2014-02-17 19:59:06

Egy húsz éves brit rögbijátékos halálát okozta az új internetes őrület, a neknomination elnevezésű ivós játék, írja az Independent.

Bradley Eames már az ötödik áldozata annak a durva ivós játéknak, amelynek lényege, hogy az ember megjelöli egy ismerősét valamelyik közösségi oldalon, kvázi kihívja, hogy húzóra megigyon egy bizonyos mennyiségű és lehetőleg elképesztően undorító összetételű alkoholos italt. A feladatot 24 órán belül kell teljesíteni és a teljesítésről készült videót a közösségi oldalon kell megosztani.

Az újabb brit áldozatnak egy liter gint kellett meginnia. A kihívás teljesítése után négy nappal mostohaanyja talált rá holtan.

"Olyan ez, mint az orosz rulett" - mondta egy felelősségteljes alkoholfogyasztásért kampányoló brit szervezet szóvivője, aki szerint ez a mennyiség a kiszabott egy-két perces idő alatt túlterhelte a fiú szervezetét.

A brit kormány egyelőre tehetetlen, mivel alkoholt elvileg 18 év alattiak nem is vásárolhatnának a szigetországban. Civil szervezetek szerint az egyetlen megoldás, ha beszélnek az új jelenségről. 

A február elején felbukkanó őrület Ausztráliából indult. A hatóságok jelenleg egy másik hasonló eset kapcsán is nyomoznak. Az áldozat egy 29 éves lány volt, aki háromnegyed liter vodkát ivott meg egy perc alatt.