Gerzson
-3 °C
2 °C

Nem is akart szerepelni a tüntetőlány

2014.02.23. 12:20

Az elmúlt napokban rengetegen megosztották a Facebookon és már majdnem 7 millión megnézték a Youtube-on a hősies ukrán lány, Julia videóját, amiben összefoglalja, hogy miért tüntetnek a Majdanon.

The Daily Beast beszélt Juliával, aki azt mondta, hogy nem is akarta elkészíteni a videót. „Nem ezt akartam. Nagyszerű, pozitív, mindennapi dolgokat, a szépséget, a művészetet, az országunk legjobb részeit akartam megmutatni” – mondta a lány.

Julia szerint, aki nagyon jól idézhető szavakat mondott, a tüntetések igazi tétje, nem az, hogy lecseréljék a kormányt egy másikra. „Ha veszítünk, nem gazdasági lehetőségektől esnénk el. A reményt vesztenénk el." Julia nagyon büszke a tüntetéseken részt vevő emberekre. „Van valami, ami arra készteti őket, hogy hagyják ott a munkájukat és menjenek ki a térre, hogy a saját pénzükből vegyenek gyógyszereket, hogy kockáztassák az autóikat és a vagyonukat. A nagypapám kérdezett, hogy miért vagyok kinn az utcán – dehát hol máshol lehetnék?"

A videó egyébként Ben Moses amerikai filmrendező (Jó reggelt, Vietnam!) segítségével készült, aki 2012-ben forgatott filmet az egyiptomi, maláj, ukrán, venezuelai és zimbabwei tüntetésekről A Whisper to a Roar címmel.