Így menekült el Janukovics

2014.02.23. 15:59 Módosítva: 2014.02.23. 16:51

Felkerültek az internetre azok a felvételek, amelyeket Viktor Janukovics Kijev melletti rezidenciáján a biztonsági kamerák rögzítettek. A videón az látszik, ahogy több teherautó hagyja el a rezidenciát, majd egy felszáll egy helikopter is, feltehetőleg Janukoviccsal a fedélzetén. A rezidencia még mindig üresen áll, csak az újságírókat engedik be. A hatalmas területen fekvő villát fényűző módon rendezték be, a házban hatalmas autógyűjteményt, a kertben g örög romokat és privát állatkertet találtak. 

 
Így menekült el Janukovics

Később elterjedtek olyan hírek, hogy Janukovics Moszkvába vagy Dubajba ment. Vasárnap azonban a donyecki repülőtéren akadályozta meg az új hatalommal szimpatizáló határőrség, hogy felszálljanak. Janukovics onnan autóval hajtott tovább az őrséggel együtt.

A donyecki repülőtéren elfogták Viktor Psonka leváltott legfőbb ügyészt és Alekszandr Klimenko adóügyi minisztert, de egy fegyveres csoport kimenekítette őket a váróteremből. Itt Janukovics több minisztere is várakozott. Állítólag ott volt Vitalij Zaharcsenko leváltott belügyminiszter is, akiről korábban úgy tudták, talán Belaruszba menekült.  • Hírek
  • Bankszámla