Mátyás
-6 °C
1 °C

Kárpátalján mindenkit átvizsgálnak

2014.02.24. 23:16

Megbízhatóan ellenőrzi az Ukrajna belsejéből Kárpátaljára vezető utakat a Kárpátok hágóin a kárpátaljai rendőrség a helyi önvédelmi osztagok tagjainak és az egykor Afganisztánban szolgált veteránoknak a közreműködésével

– mondta hétfőn Vaszil Varcaba tábornok, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka.

A rendőrtábornok szerint Kárpátalja belső közigazgatási határának megerősített őrzése a bűnözők beszivárgásának megakadályozását célozza. Szerinte a Kárpátok hágóin múlt szombaton felállított ellenőrző posztokon szolgálatot teljesítő mintegy száz rendőr és civil aktivista minden járművet átvizsgál, írja az MTI.

A Jobboldali Szektor (Pravij Szektor) kárpátaljai vezetője, Olekszandr Szacsko szerint a rendőrséggel közösen sikerült elfogni az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több magas beosztású tisztjét, akik Ukrajna belső megyéiből akartak külföldre szökni különböző értékekkel együtt. Az ellenőrző pontokon fennakadtak olyan személyek is, akiknél illegális fegyver volt.

A kárpátaljai rendőrség szombaton állított fel megerősített rendőri ellenőrző posztokat a Kárpátok hágóin annak érdekében, hogy megakadályozza fegyveresek és tűzfegyverek bejutását Kárpátalja területére a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből, ahol a zavargások során sok lőfegyver került illetéktelenek kezére katonai és rendőrségi objektumokból.