Így keresett kiutat Janukovics

2014.02.25. 16:25

A négy napja bujkáló Viktor Janukovics leváltott ukrán elnök menekülésének eddigi állomásait vette számba a BBC Arszen Avakov ideiglenes belügyminiszterre hivatkozva, mi pedig minigrafikával segítünk leképezni az útvonalat.

Pénteken Kijevből helikopterrel ment Harkovba, ahol az állami rezidencián szállt meg. Szombaton szintén helikopterrel érkezett Donyeckbe, ahol a reptérre ment. Egy magángépen megpróbált Oroszországba repülni, de a határőrök nem engedték felszállni, mert nem voltak meg a szükséges papírjai.

Autóval menekült el, és Krím felé ment. Szombaton konvoját Jaltán át látták Szevasztopol felé haladni. Vasárnap megérkezett Balaklavába, ahol egy üdülőben maradt rövid ideig, majd pedig a Belbek reptérre indult volna, de ez sem jött össze. A legtöbb testőre hátrahagyásával, három autóval indult el Balaklavából.

Ha az ország területén akarna orosz védelmet biztosítani magának, akkor ezt elvileg Szevasztopolban is megtehetné az orosz hadiflotta bázisán, ilyen hír azonban eddig nem merült fel.

Eközben ellentmondásos hírek jelennek meg a menekülő Janukovicsról: hiába jelentette be már a hétvégén a leváltott elnök körözését az ideiglenes belügyminiszter, az erről szóló hivatalos dokumentumot egyetlen hatóság sem kapta meg Ukrajnában – írta a Newsru.ua.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla