Rengeteg halott egy nigériai merényletben

2014.03.02. 13:26

Több mint ötven emberrel végzett két, szombat esti autórobbantás az északkelet-nigériai Maiduguriban – írja az MTI. A bornói rendőrfőnök, Lawal Tanko korábban még 35 halottat említett, de mostanra kiderült, hogy a vártnál is súlyosabb a helyzet.

A szemtanúk szerint az autókba rejtett pokolgépek csaknem egyszerre robbantak fel. A merénylet Maiduguri sűrűn lakott negyedében, Gomariban történt – ez a Boko Haram iszlamista felkelőcsoport fellegvára.

Egy név nélkül nyilatkozó tisztségviselő szerint a mostani támadásban gyerekek is meghaltak. A gyerekek egy esküvőn vettek részt, illetve focimeccset néztek egy szabadtéri kivetítőn.

Iszlám államot akarnak Nigériában

A Boko Haramot 2009-ben alapították a szomszédos Yobe államban. Iszlám államot teremtenének Nigéria északi, muzulmán többségű felén. A merényletek egyre gyakoribbak, szinte minden napra jut egy robbantás. Ez azóta megy így, hogy a hadsereg tavaly májusban rendkívüli állapotot léptetett életbe Borno, Yobe és Adamawa államban.

A Boko Haram támadásainak és a hadsereg megtorló akcióinak már több ezer halottja van. Az ENSZ adatai szerint tavaly május óta 300 ezer ember, köztük 150 ezer gyerek kénytelen volt elhagyni az otthonát.

A nigériai elnökség pénteken háborús helyzetnek minősítette a Boko Haram elleni harcot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport