Viola
-5 °C
-2 °C

Az RMDSZ belép a román kormányba

2014.03.03. 13:33

Az RMDSZ tagja lesz a román kormánykoalíciónak, a kormányban miniszterelnök-helyettese és két minisztere is lesz.  A párt a környezetvédelmi és a kulturális tárca vezetését kapja meg – közölte az MTI-vel Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A miniszterelnök-helyettesi és a kulturális miniszteri poszt várományosa Kelemen Hunor, a környezetvédelmi szaktárca élére Korodi Attilát javasolta a magyar szervezet. Mindkét politikus vezette már a szóban forgó tárcákat Emil Boc kormánya idején. Kelemen Hunor elmondta még, hogy az RMDSZ-nek 14 államtitkára lesz.

Korábban úgy nézett ki, hogy egyes ellenzéki képviselők, főleg a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) honatyáinak meggyőzése révén a Szociáldemokrata Uniónak (USD) a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nélkül is meglesz a parlamenti többsége.

Ebben az esetben a RMDSZ csak kívülről támogatta volna a kormányt, azonban úgy sem feltétlenül, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) vonakodott az RMDSZ a kisebbségi jogok bővítésére vonatkozó feltételeinek elfogadásától – írta a Krónika.ro.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!