Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kóbor kutya kergette el a leopárdot

2014.03.03. 15:25

Egy Rocky nevű kóbor kutya kergetett el egy külvárosba tévedt leopárdot Mumbaiban, a Sanjay Gandhi rezervátum melletti városrészben. Az eset helyi idő szerint hajnal fél négykor történt, a megszeppent nagymacska behúzott farokkal menekült Rocky elől a térfigyelő kamera szerint.

A helyiek Tigrisnek nevezték át Rockyt hősiessége emlékére. Rajan Maykekar helyi lakos elmondta: „Pár éve, amikor a kutyámat sétáltattam, mindig láttam Rockyt, aranyos kölyökkutya volt akkoriban. Sokszor beengedtem az épületbe, hogy az esőtől megvédjem.”

A környékbeliek megszerették a kutyát, aki most a leopárd elűzésével hálálta meg a törődést. Azért a biztonság kedvéért reflektorokat és szögesdrótos kerítést is felszerelnek. A helyiek állítják: ugyanazt a leopárdot másnap is látták ugyanott kószálni.

Vidya Athreya leopárdszakértő elmondta: a leopárd éppen a kóbor kutyák miatt frekventálja a környéket, akik általában könnyű prédák a nagymacskáknak: „Hozzászokik, hogy itt találja a kutyákat. Ha bezárnák a kutyákat éjjelre, elszokna innen a leopárd is” – mondta a szakértő.