Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lelőttek két líbiai képviselőt

2014.03.03. 07:15

A parlamentet megszálló tüntetők elől autóval próbált menekülni az a két líbiai képviselő, akiket meglőttek és megsebesítettek – írja a BBC. Egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyosan sérültek meg.

A demonstrálók vasárnap megszállták az Általános Nemzeti Kongresszus épületét Tripoliban, a testület feloszlatását és új választások kiírását követelve.

A botokkal és késekkel felszerelt tüntetőket leginkább az dühítette fel, hogy előző éjszaka több társukat „elrabolta” egy szerintük a parlament irányítása alatt álló korábbi lázadócsoport. A közösségi médiában terjedő képek tanúsága szerint a tüntetők kivitték az épületből a házelnök székét, majd felgyújtották azt.

Líbiában legutóbb tavaly júliusban tartottak választásokat, de a politikai stabilitást még három évvel a Kadhafit megbuktató lázadássorozat után sem sikerült megteremteni az országban.