Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pakisztán visszakapcsolja a Youtube-ot

2014.03.03. 21:37

Újra engedélyezheti Pakisztán a Youtube-hoz való hozzáférést, mert a Google (a Youtube tulajdonosa) levette a videómegosztóról iszlámellenes videóját, írja a The Register.

A pakisztáni hatóságok akkor kapcsolták le az oldalt, amikor felkerült a Youtube-ra a Muszlimok ártatlansága című, az iszlám vallást bíráló film előzetese. A film az egész világon tüntetéseket robbantott ki, mert Mohamed prófétát parodizálta, és több muszlim országban is erőszakhullám söpört végig miatta.

Mivel Pakisztánban a jogszabályok tiltják az iszlámellenes videók megosztását, letiltották a Youtube elérését. A Google idáig nem volt hajlandó eltávolítani a videót, most viszont kötelezték rá az amerikai hatóságok.

Irónikus, hogy ez nem azért történt meg, mert a videóban karikírozzák Mohamedet, hanem mert egy színésznő, Cindy Lee Garcia pert indított, mert a szerinte a videó korábbi filmjeiből lopott jeleneteket. Garcia a Muszlimok Ártatlansága megjelenése után így is több halálos fenyegetést kapott.

Pakisztánban már korábban is több száz internetes oldal hozzáférését korlátozták, 2012-ben több mint 13 ezer pornó oldalt blokkoltak, és a Muszlimok ártatlansága megjelenése után további 20 ezret.