Bevezetés a prostitúcióba kurzus indult

2014.03.04. 11:22

Felháborítónak találják spanyol feministák azt a kezdeményezést, hogy egy barcelonai szexmunkás-egyesület Bevezetés a prostitúcióba címmel indított képzést – írja a Guardian. A négyórás intenzív kurzus 45 euróba, azaz 14 ezer forintba kerül, az egyesület szerint azért van rá szükség, mert egyre több nő fog szexmunkába az elhúzódó válság miatt, akik eleinte nem tudják, hogy kell klienseket szerezni, mennyi pénzt kell tőlük kérni, vagy hogy kell adózni. Az első alkalomra múlt hónapban került sor.

Minden szakmában szükség van képzésre, és ez sem könnyű munka. Nincs még egy olyan foglalkozás, amiben ennyi intimitást osztana meg az ügyfeleivel valaki.

– mondta Conxa Borrell, a képzés szervezője. Az egyesület korábban egyébként olyan kurzust is tartott, melyen szexmunkások képeztek nem prostituált nőket, Szex nőknek prostituáltaktól címmel. A mostani képzésre 15 nő jelentkezett, a túljelentkezés miatt újabb alkalmakat is beterveztek már. 

„A médiában sokan három lyukkal rendelkező darab húsnak ábrázolnak minket, ez a kép téves″ – mondta Borrell, aki azután állt szexmunkásnak, hogy a férje vállalkozása csődbe ment. Amikor meghallotta, hogy szexmunkásként napi 200 eurót (62 ezer forintot) kereshet, eldöntötte, belevág. 

Lidia Falcón, a spanyol feminista párt vezetője bejelentette: magasrangú vezetőkkel fog találkozni, hogy kiderítse, kap-e közpénzt a képzést tartó szervezet. Spanyolországban a prostitúció nem illegális, de nincs is rá érvényes szabályozás. Egy 2007-es parlamenti jelentés szerint körülbelül 400 ezer szexmunkás van Spanyolországban.

Falcónék szeretnék betiltani a prostitúciót: „Ez a képzés az utolsó csepp a pohárban″ – mondta.  • Hírek
  • Megtakarítás