Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fizetős iskoláért perelte be szüleit

2014.03.05. 12:56

Hiába perelte be saját szüleit Rachel Canning, a New Jersey családügyi bírósága szerdán kimondta: nem kötelezhetők a szülők arra, hogy állják 18 éves gyermekük fizetős iskolájának cechjét, és finanszírozzák a diákévek megélhetési költségeit – írta az Abc News.

A lány azt  állítja, szülei kidobták otthonából, amint októberben nagykorú lett. Apja szerint azonban lányuk önként ment el, mert nem akart megfelelni az otthoni elvárásoknak, sem a házimunkában nem vett részt, sem időben nem tért haza. „Ha otthon lakik, akkor mindent állunk, magániskolát, autót, különórákat” – mondta Sean Canning, aki ügyvédje szerint döbbenten állnak az előtt, hogy legidősebb lányuk a pereskedést választotta az együttélés helyett.

"A szüleim egyszerűen nem támogatnak tovább, noha megengedhetnék maguknak. Én nem tudom fedezni az utazás, az oktatás, a ruházkodás és az ellátás költségeit" – mondta a lány, aki 5 ezer dolláros számlát nyújtott be, ellátásának rendszeres finanszírozását kérve. Mindezt azonban a bíróság elutasította.