Szilvia
5 °C
16 °C

Magyar katonák utaztak Ukrajnába

2014.03.05. 21:00

Két magyar katona is van az Ukrajnába utazott EBESZ megfigyelők közt – nyilatkozta az Indexnek a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya. Az EBESZ 39 fős missziót küldött Ukrajnába, megfigyelői nem jutottak még be a Krímre, erre várhatóan csütörtökön kerül sor.

„Március 4-én döntés született arról, hogy több NATO és EU tagállamhoz hasonlóan Magyarország is két megfigyelőt küld Ukrajnába EBESZ keretek között. A katonák kiutazása megtörtént” – írta a minisztérium.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) Ukrajna kérte, hogy küldjön katonai megfigyelőket a Krímbe. A szervezet képviselőit az oroszok eddig nem engedték a félszigetre.

„Ott most nagyon specifikus a vezetés, amely nem szívesen lép kapcsolatba más szervezetekkel, de bízunk benne, hogy meg tudjuk őket győzni" – mondta Linas Linkevicius litván külügyminiszter, hozzátéve, hogy az EBESZ polgári misszió küldését is tervezi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?