Olivér
4 °C
8 °C

Washington is dekriminalizálja a fűszívást

2014.03.05. 01:12

Washingtonban is jelentősen könnyítettek a marihuána szívására és birtoklására vonatkozó jogszabályokon. Az amerikai főváros tanácsa úgy döntött, hogy a marihuána kis mennyiségű birtoklását és fogyasztását dekriminalizálja.

Korábban a nyilvános fogyasztás és birtoklás ezer dolláros büntetéssel vagy hat hónapos börtönnel járt. Ezen a jogszabályon enyhítettek, így már csak 25 dollár helyszíni bírságot kell fizetni biroklásért, a fogyasztásért maximum 500 dolláros lehet a büntetés, és a börtön is csak 60 napos lehet.

A törvényjavaslat simán átment a tanácson, a tíz pártoló szavazat mellett, egy ellenző és egy tartózkodó voks volt. Hogy törvényerőre is emelkedjen, ahhoz még a polgármester aláírása is kell. Várhatóan azonban Vincent Gray sem akadályozza meg a könnyítést.

Bár a jogszabályok enyhülnek, attól tartanak, hogy ez a rendőrségi gyakorlatra nem lesz túl nagy hatással, és továbbra is a feketék között keresik majd leginkább a droghasználókat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?