Auguszta
-7 °C
0 °C

Szalvéta miatt perelte milliókra a Mekit

2014.03.05. 19:08

Másfél millió dollárra (nagyjából 340 millió forint) perelte a McDonald'st egy amerikai férfi, amiért az egyik kaliforniai étterem menedzsere "elviselhetetlen mentális megpróbáltatást" okozott neki azzal, hogy nem adott több szalvétát neki, amikor a férfi erre kérte – írja a Huffington Post.

Az 59 éves Webster Lucas azt mondta, amikor januárban a Mekiben evett, nagyon koszos lett az asztala, ezért kérte a menedzsert, hogy adjon neki még szalvétát. Ő azonban azzal utasította vissza, hogy már kapott egyet.

A februári tárgyaláson aztán arról is beszélt, hogy a menedzser ezt követően ordítozni kezdett és Lucas bőrszínére is utalhatott, amikor azzal kezdte az egyik mondatát, hogy "ti" (angolul you people), mire Lucas rá is kérdezett, hogy a bőrszínére utal-e. Lucas barátja is megerősítette a Huffington Post kérdésére, hogy a menedzser agresszív és tiszteletlen volt Lucas-szal.

A férfi később emailben is panaszkodott az étteremnek a menedzser kellemetlen viselkedése miatt, mire a McDonald's néhány hamburgert ajánlott fel a férfi kárpótlására. Lucas ezután döntött úgy, hogy perel. Azt mondta, azt szeretné elérni, hogy az étterem több feketét alkalmazzon.

Lucas pere kapcsán az is előkerült egyébként, hogy a férfit 1985-ben 27 év börtönre ítélték, amiért kirabolt és szexuálisan zaklatott egy 18 éves férfit, akivel közös cellába kerültek egy Los Angeles-i rendőrkapitányságon. A rendőrségi papírok szerint Lucas annyira be volt drogozva a történtek alatt, hogy arra sem emlékezett, hogy hogyan került a rendőrségre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!