Erzsébet
1 °C
4 °C

Éheznek az állatok a harkovi állatkertben

2014.03.08. 17:00

Az új ukrán kormány állítólag nem adott pénzt a harkovi állatkert fenntartására, ezért az intézménynek csak csak hétfőig volt pénze ételt venni az állatoknak. Az állatkert igazgatója szerint a terhes elefánt már annyira éhes, hogy hamarosan belehal a kimerültségbe, írja a Daily Mail.

"Az állataink nem harcolnak a túlélésért, semmilyen politikai nézetük sincsen, csak élni akarnak. Azonban, ha a kormány nem intézkedik sürgősen, akkor a teljes ártatlan állatok a jövő héten elkezdenek meghalni" - mondta az igazgató.

A helyi média szerint a harkovi állatkertnek szánt források végül máshova kerültek. A harkovi vezetés egyébként végig ellenezte a majdáni tüntetéseket, most azonban az új miniszterelnöknek kell könyörögnie az állatok ételéért.

Az elmúlt három hónapban, mióta a zavargások tartottak Ukrajnában, a beszállítók ingyen adták az takarmányt az állatkertnek, most azonban már pénzt kérnek. Bonyolítja a helyzetet, hogy Ukrajna maga is a csőd szélén áll épp, ráadásul egy részét megszállták az oroszok.

Az állatkert egyik dolgozója a helyi sajtónak azt mondta, amikor a helyzetről egyeztetett az igazgatóval, "az erős, felnőtt férfi" könnyekre fakadt.

A harkovi állatkertet 1890-ben alapították és már két világháborút túlélt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?