Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az sem kizárt, hogy elrabolták a maláj gépet

2014.03.10. 07:39
Valamit láttak a tengeren ott, ahol a maláj repülőgépnek nyoma veszett. Lehet, hogy egy mentőcsónak az. Egyébként az sem kizárt, hogy a gépet elrabolták.

Továbbra is rejtély, hogy mi lett a Malaysia Airlines eltűnt repülőgépével, közölte a maláj polgári légihatóság vezetője - írja a BBC.

Azharuddin Abdul Rahman közölte: a hatóságok továbbra sem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a repülőgépet géprablók térítették el, és ez az oka annak, hogy nem tudni róla semmit.

Mint mondta, egyelőre nem lehetett megerősíteni azokat az értesüléseket, amelyek szerint a gép roncsait Vietnam partjainál, a tengerben látták.

Közben egy narancssárga tárgyat észlelt a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája hétfőn a Dél-kínai-tengeren. A vietnami katasztrófaelhárítás helikoptereket vezényelt a helyszínre. Elképzelhető, hogy az észlelt tárgy a repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre délnyugatra észlelte a tárgyat. 


View Egy vietnami repülő talált valamit in a larger map

Vietnamot Malajzia értesítette, hogy egy pilótája látott a tengeren egy tárgyat, amely lehet, hogy a Boeing 777-es mentőcsónakja. A vietnami tengeri rendőrség ezután ellenőrizte az információt, és számolt be a narancssárga tárgyról.

Közben a vietnami közlekedési miniszter helyettese cáfolta, hogy a sárga tárgy egy mentőcsónak lenne. Ehelyett egy moszattal belepett kábeldarabról beszélt

A Malaysia Airlines légitársaság MH370-as járata három napja tűnt el a radarképernyőkről, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 utassal a fedélzetén.  

Az utasok hozzátartozóinak mindenesetre a hatóságok azt mondták: készüljenek a legrosszabbra.