Szilvia
5 °C
16 °C

Vesztett a fogadáson, új neve lett

2014.03.10. 19:27
Tizenhat szóból és 99 betűből álló vicces nevet kapott egy új-zélandi férfi, mert elveszített egy fogadást.

A Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova név mindössze egyetlen betűvel rövidebb annál, amit a törvény maximálisan engedélyez.

A 22 éves dunedini férfi még évekkel ezelőtt részegen egy pókerpartin ajánlotta fel a nevét egy fogadáson, amelyet elveszített. A vereség feljogosította kártyapartnereit, hogy ők válasszanak neki új nevet.

Az illető csak a közelmúltban, lejárt útlevele helyett újat igényelve döbbent rá arra, hogy annak idején valóban megtörtént a névváltozás. 

A hatóság arról tájékoztatta, hogy 2010 márciusában bejegyeztetett új neve érvényes, mert az mindenben megfelelt az előírásoknak, az igénylőlapot szabályosan töltötték ki, és az illetéket is megfizették.

Az új-zélandi hatóságok a törvény szerint csak olyan nevet utasíthatnak vissza, amely hosszabb 100 betűnél, számot vagy szimbólumot tartalmaz, sértő valakire nézve, vagy illetéktelenül tartalmaz rangra, titulusra való utalást. 

Új-Zélandon nem ritkák a bizarr névadások. Egy bíróság 2008-ban kénytelen volt megvonni a felügyelet jogát egy kilencéves kislány szüleitől, hogy a gyermek az állam gyámsága alatt megváltoztathassa Talula Does The Hula From Hawaii nevét.

A The New Zealand Herald című lap szerint az elmúlt években visszautasított nevek között szerepel a Majesty (fenség), a King (király), a Knight (lovag), a Princess (hercegnő), a Justice (igazság), Anal (anális), V8, 89, Mafia No Fear vagy Lucifer. A dunedini fiatalembert a hatóság figyelmeztette, hogy köteles lenne minden személyi okmányát az új névre kiállíttatni, de bármikor megteheti azt is, hogy 127 új-zélandi dollár (24 ezer forint) fejében visszakéri régi nevét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?