Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az erdőket védték, megöltek húsz katonát Indiában

2014.03.11. 15:13

Maoista lázadók tüzet nyitottak félkatonai erők egy táborára kedden India középső részén. A három órás tűzharcban húszan életüket vesztették, mindannyian indiaiak - közölte az MTI.

Az első információk szerint a felkelők közül senki sem halt meg, és még csak meg sem sebesült a Cshattíszgarh szövetségi állam Szukma tartományában fekvő Jiram Ghati nevű falu közelében történt támadásban.

A félkatonai egységeket hónapokkal korábban vezényelték az erdős területre, hogy megvédjék az útépítéseken dolgozó munkásokat. A maoista mozgalom ellenzi azokat a kormányzati törekvéseket, amelyek a térség megnyitását szorgalmazzák a bányavállalatok számára. A felkelők szerint a fokozódó bányászat tönkreteszi az erdőket, amelyek élelmet, tűzifát és építőanyagot nyújtanak a térségben élő törzsek számára.