Ödön
1 °C
11 °C

Botrányos volt a beregszászi önkormányzat ülése

2014.03.11. 14:07

Botránnyal végződött a magyar többségű Beregszászi járás tanácsának (közgyűlésének) keddi  ülése, amelyen a testület február végén lemondott elnöke, Knobloch György visszavonta lemondását, ezért az ellenzéki képviselők kivonultak az ülésről.

Sin József képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) tanácsi frakciójának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, még mielőtt napirendre tűzték volna a lemondás ügyét, Knobloch váratlanul bejelentette, hogy visszavonja a lemondását, mert továbbra is ő akarja irányítani az önkormányzati testületet, így a képviselők erről voksoltak.

„A kézfelemeléssel folyó szavazás során látható volt, hogy a szükségesnél jóval kevesebben támogatják a volt elnök visszatérését. A szavazatszámláló bizottság elnöke azonban – anélkül, hogy számokat mondott volna – kijelentette, a többség megszavazta Knobloch lemondásának a visszavonását, amire a KMKSZ és az Egységes Centrum (JC) párt frakciói tiltakozásul kivonultak az ülésteremből” – nyilatkozta Sin, aki szerint egyelőre nem tudható, mi kerül jegyzőkönyvbe a voksolásról. Knobloch Györgyöt az Ukrajnában a hatalmat a közelmúltig gyakorló Régiók Pártja jelöltjeként választották be a Beregszászi járás tanácsába a legutóbbi választásokon.

Sin József szerint az ülés kezdete előtt az önkormányzat épületének bejáratánál legalább harminc kigyúrt testű fiatalember és több egyenruhás biztonsági őr jelent meg, szerinte azért, hogy nyomást gyakoroljanak a képviselőkre, de a tanács vezetése azt állította, a fiatalok csak a rendet akarták biztosítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?