Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fél év börtönt kapott 3 szem szőlőért

2014.03.12. 12:07

Egy pozsonyi nyugdíjas bekapott három szem szőlőt a Prior üzletközpontban, de a biztonsági őr észrevette és feltartóztatta. A bíróság bűnösnek nyilvánította a férfit, aki 10 cent kárt okozott a boltnak, és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte - olvasható a Bumm.sk-n.

A férfi azért kapott ilyen szigorú büntetést, mert a három csapás elve szerint legutolsó tettéért a bíróságnak a legszigorúbb büntetést kellett vele szemben alkalmaznia. A férfit az elmúlt két évben kétszer is elítélték lopásért.

Szlovákiában is sokan bírálják a három csapás joggyakorlatát, mivel a bíróságoknak néha olyan büntetést kell kiszabniuk, amelyek az állam kárára, és nem előnyére válnak. A statisztikák szerint egy fogvatartott napi költsége 38,29 euró, így a 10 centes kárt okozó nyugdíjas fél éves börtönbüntetése az adófizetőknek 7000 euróba kerül majd.