Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ukrajna készül a krími menekültáradatra

2014.03.12. 15:39

Megnövekszik a Krímből menekülők száma Ukrajna belső területein, ha „folytatódik az Oroszországi Föderáció agresszív tevékenysége” - mondta szerdán egy kijevi sajtóértekezletén Andrij Parubij. Az ukrán államfő mellett működő Nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára ehhez azért azt is hozzátette, Ukrajna felkészült, és már kidolgozták a menekültek fogadására vonatkozó terveket, és ehhez külföldi segítséget is kapnak.

Az orosz kvázi-invázió óta több száz krími menekült érkezett, ami tovább nőhet, ha elmérgesedik a konfliktus. Ez szíriai mércével mérve nem egy nagy szám, de Ukrajnában mégis szokatlan jelenségnek számít a menekültek tömege. Jelenleg 399 menekültet, közöttük legfeljebb száz tatár nemzetiségűt tartanak nyilván az ukrán törzsterületen, de a határőrság szerint kedden újabb 158, szerdán pedig 557 tatár hagyta ott a Krím-félszigetet.