Natália
1 °C
7 °C

Felgyújtotta magát, amiért kiengedték a megerőszakolóját

2014.03.14. 18:37

Belehalt pénteken sérüléseibe az a 18 éves pakisztáni lány, aki amiatt gyújtotta fel magát egy pandzsábi rendőrőrs előtt, hogy a bíróság felmentette megerőszakolóját – írja a Washington Post.

Anima Bibi éppen a főiskoláról tartott hazafelé öccse kíséretében, amikor január 5-én öt férfi fegyverrel megtámadta, majd elhurcolta. Az édesanyja szerint a lányt azután erőszakolták meg, hogy visszautasított egy házassági ajánlatot. A rendőrség egy férfit vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de később őt is kiengedték, indoklás nélkül.

A lány öccse a Reutersnek azt mondta, hogy nővére:

már a traumát követően depresszióba esett, de miután kiengedték a gyanúsítottat, minden reményét elvesztette arra, hogy igazságot szolgáltassanak az ügyében, ezért felgyújtotta magát.

A lányt kórházba vitték, de sebesülései annyira súlyosak voltak, hogy nem lehetett segíteni rajta. Az esetről videó is készült, amit az Epaknews nevű pakisztáni hírportál a YouTube-ra is felöltött (vigyázat, sokkoló tartalom!).

A hírügynökségnek egy idősebb rendőrtiszt úgy fogalmazott, „úgy látszik, hogy az ügyet nem vizsgálták ki rendesen”.  Az ügyben eljáró nyomozót azóta felfüggesztették.

Pakisztánban a nemi erőszaktevők gyakran megússzák büntetés nélkül, a rendőrség csak ritkán veszi komolyan ezeket a bűntetteket és jár el szigorúan a tettesek ellen. Az áldozatok ugyanakkor kétszer is meggondolják, hogy feljelentést tegyenek-e, mert ha híre kél az erőszaknak, elveszítik tisztességüket és a társadalom megvetése övezi őket egész életükben – írta az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?