Három embert késeltek halálra Kínában

2014.03.14. 07:25

Három embert halálra késeltek péntek reggel Kínában. A helyi média szerint egy pékség tulajdonosai és a lakók vitatkoztak össze, írja az MTI. A támadás Hunan tartomány székhelyén, Csangsa városban történt. A helyi rádió rendőrségi forrásokra hivatkozva három áldozatról és egy sebesültről számolt be.

A közösségi média híradásai szerint, egy támadót lelőttek, egyet elfogtak, három pedig még szökésben van. A közeli általános iskolát lezárták.

Március elsején a délnyugat-kínai Jünnan tartomány székhelyén, Kunming zsúfolt vasútállomásán fekete ruhába öltözött emberek hosszú pengéjű késekkel támadtak civilekre, akik közül 29-et megöltek 143-at pedig megsebesítettek. A rendőrök négy támadót a helyszínen lelőttek, egyet megsebesítettek, hármat később elfogtak. A hatóságok muszlim vallású és ujgur nemzetiségű „szakadárok" terrortámadásának minősítették az esetet.

Hszi Csin-ping kínai államfő napokkal később kijelentette: „bronzból és vasból építünk falat" az etnikai egység, a társadalmi stabilitás és a nemzeti egység megvédelmezésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport