Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

130 milliót loptak a gigatemplomból

2014.03.15. 11:13

600 ezer dollárt, azaz több mint 130 millió forintot loptak egy houstoni templomból – írja a CNN. A templom szerint az összeg a március 8-9-ei hétvégi adományokból származott.

Ez az összeg más templomok esetében éves bevételnek sem lenne rossz, de a Lakewood templom különleges: Joel Osteen sztárlelkész irányítja.

A Lakewood templom Amerika legnagyobb temploma, több mint 43 ezren látogatják az istentiszteleteket, melyeket egy volt sportcsarnokban tartanak Houstonban. 

A lopás vasárnap délután és hétfő reggel között történt, 200 ezer dollár készpénzt és 400 ezer forint értékű csekket vittek el a templom széfjéből a houstoni rendőrség szerint.

A templom figyelmeztette a híveket, hogy vigyázzanak hitelkártyájukra, mert több ellopott borítékban hitelkártyainformációt is feltüntettek. A jó hír az, hogy az ellopott pénz biztosítva volt.