Meghalt a matróz a legendás csókos fotóról

53372723
2014.03.15. 12:35

Máig a második világháború egyik leghíresebb amerikai képe Alfred Eisenstaedt fotója a LIFE magazinban, melyen egy fiatal matróz és egy nővér csókolózik a New York-i Times Square-en, miközben a tömeg Amerika Japán fölötti győzelmét ünnepli 1945 augusztus 14-én. 

Glenn McDuffie, aki saját állítása szerint a matróz a képen, 86 éves korában meghalt dallasi otthonában – írja a Telegraph. A férfi állítását később egy törvényszéki szakértő is megerősítette arcberendezése alapján.

McDuffie lövészként szolgált a haditengerészetnél, New Yorkban szállt át vonatútján, eközben tudta meg, hogy a háború véget ért, így testvére is viszatér a japán hadifogolytáborból. 

146638236
Fotó: Alfred Eisenstaedt / Europress / Getty

Olyan boldog voltam, hogy kirohantam az utcára. Amikor megláttam a mosolygó nővért, azonnal odamentem és megcsókoltam. Egy szót sem szóltunk egymáshoz.

– mondta korábban. A csók után átment az úttesten a metróhoz, és továbbment Brooklyn felé.

McDuffie 1927-ben született Észak-Karolinában, a haditengerészet után baseballozott, majd a postánál helyezkedett el. Három felesége volt, és Houstonban élt, mielőtt Dallasba költözött.  • Tippek
  • Bankszámla