Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idő előtt robbant a libanoni pokolgép

2014.03.17. 07:24

Négy embert megölt egy autóba rejtett pokolgép vasárnap este Libanonban, a szíriai határ közelében, a radikális síita Hezbollah fegyveres szervezet ellenőrizte területen – írja az MTI libanoni biztonsági forrásokra hivatkozva.

A halálos áldozatok mellett hat sebesülttel járó merényletet a Bekaa-völgyben található egyik benzinkútnál követték el, és később dzsihádista csoportok vállalták magukra.

A közlés szerint két halálos áldozat a Hezbollah tagja volt, egy harmadik pedig az öngyilkos merénylő. Az áldozatok száma magasabb is lehetett volna, de a merénylőnek idő előtt működésbe kellett hoznia pokolgépét, mert közeledését a síiták észrevették, és megpróbálták megelőzni a robbantást.

A támadásra röviddel azt követően került sor, hogy a határ túloldalán a szíriai hadsereg – a Hezbollah támogatásával – elfoglalta a stratégiai fontosságú Jabrúd városát. Ez a harci siker a Hezbollahot is segíti abban, hogy meggátolja a szíriai lázadók átszivárgását a libanoni szunnita területek felé.