Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dzsihadisták támadtak meg egy szomáliai hotelt

2014.03.18. 10:23

Dzsihadisták megtámadtak egy népszerű szállodát a közép-szomáliai Bulabarde városában a keddre virradó éjjel, sokan meghaltak - közölte hatósági forrásokra hivatkozva az MTI. Mintegy tíz fegyveres támadt az épületre, amelyben főként a szomáliai hadsereg katonái és az Afrikai Unió béketeremtő missziójának (AMISOM) tagjai szálltak meg.

A Times szerint egy tucat fegyveres támadt, köztük két öngyilkos merénylő. A helyi média beszámolói szerint robbanások hallatszottak a hotel környékén. A biztonságiak géppuskával és gránáttal válaszoltak, és az összes szélsőségest megölték. Egy kormányszóvivő szerint a támadók a radikális al-Shabaab iszlamista milíciához tartoztak. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hányan vesztették életüket az akcióban.

A szomáliai fegyveres erők az Afrikai Unió katonáinak támogatásával csupán néhány napja foglalták el Bulabarde városát, ami 185 km-re északra van Mogadishutól.