Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Gyerekek szerveivel kereskedő bűnözőket fogtak

2014.03.18. 06:27

Elfogták és őrizetbe vették a hatóságok Mexikóban a Templomos Lovagok néven ismert bűnszervezet egyik tagját, aki a rendőrség szerint gyermekek elrablásával és szerveik eladásával foglalkozott, írja az MTI.

Michoacán szövetségi állam közbiztonsági felelőse, Carlos Castellanos Becerra elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a szervezet titokban működtetett klinikákra szállította a gyermekeket, ahol a szerveltávolító műtétekre sor került. Becarre jelezte, hogy a csoport több éve folytatta ezt a tevékenységet.

A leghírhedtebb mexikói bűnszervezetek közé tartozó Templomos Lovagok korábban elsősorban kábítószer-kereskedelemből szerezték bevételüket, de a hatóságok szerint ma már nem ez a fő jövedelemforrásuk, hanem a zsarolás és különböző ásványok, illetve faféleségek illegális kitermelése.

A mexikói rádióban az eset kapcsán megszólalt a Templomos Lovagok ellen küzdő polgári szervezetek (úgynevezett "önkéntes önvédelmi csoportok") egyikének vezetője, José Manuel Mireles, aki arról számolt be, hogy egyszer sikerült elrabolt gyermekeket kiszabadítani a szervezet autójából. Mint mondta, a gyermekek ugyanabba az iskolába jártak, és szüleik tengerparti strandolásra engedték el őket, ám ehelyett egy furgon hűtőterében találtak rájuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?