Gyerekek szerveivel kereskedő bűnözőket fogtak

2014.03.18. 06:27

Elfogták és őrizetbe vették a hatóságok Mexikóban a Templomos Lovagok néven ismert bűnszervezet egyik tagját, aki a rendőrség szerint gyermekek elrablásával és szerveik eladásával foglalkozott, írja az MTI.

Michoacán szövetségi állam közbiztonsági felelőse, Carlos Castellanos Becerra elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a szervezet titokban működtetett klinikákra szállította a gyermekeket, ahol a szerveltávolító műtétekre sor került. Becarre jelezte, hogy a csoport több éve folytatta ezt a tevékenységet.

A leghírhedtebb mexikói bűnszervezetek közé tartozó Templomos Lovagok korábban elsősorban kábítószer-kereskedelemből szerezték bevételüket, de a hatóságok szerint ma már nem ez a fő jövedelemforrásuk, hanem a zsarolás és különböző ásványok, illetve faféleségek illegális kitermelése.

A mexikói rádióban az eset kapcsán megszólalt a Templomos Lovagok ellen küzdő polgári szervezetek (úgynevezett "önkéntes önvédelmi csoportok") egyikének vezetője, José Manuel Mireles, aki arról számolt be, hogy egyszer sikerült elrabolt gyermekeket kiszabadítani a szervezet autójából. Mint mondta, a gyermekek ugyanabba az iskolába jártak, és szüleik tengerparti strandolásra engedték el őket, ám ehelyett egy furgon hűtőterében találtak rájuk.  • Hírek
  • Hírek