Halott biciklissel az orrán futott be a vonat

2014.03.18. 12:41

Eléggé megdöbbentek a franciaországi Mulhouse-ban a vonatra várók, amikor a szupergyors TGV egy elütött biciklistával a mozdonyon futott be a megállóba. A vonat körülbelül 40 kilométeren át vitte magával a holttestet, mielőtt bárki észrevette volna, írja a The Local.

A biciklist egy gyalogosátjárónál gázolta el a körülbelül 322 km/órával száguldó vonat, de a balesetet csak a következő megállóban vették észre. Bár a sztori elsőre hihetetlennek tűnik, a francia Europe 1 rádiónak egy tapasztalt mozdonyvezető elmondta,  hogy a mozdonyvezető fülkéje szinte tökéletesen hangszigetelt, és bár kisebb zajokat hallanak, nyilván nem állnak meg állandóan ellenőrizni, hogy mi történt. 

A rádiónak nyilatkozó mozdonyvezető a baleset helyszínét is ismerte, és szerinte szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki a vonat elé veti magát, mivel az átjáró előtt kanyarognak a sínek, ráadásul a mozdonyvezetőknek ezen a szakaszon gyakran kell átállítani a sebességet, ezért a műszerekkel vannak elfoglalva. „Ez egy vonat, nem egy talicska. Nem lehet 100 méteren belül leállítani” – magyarázta a mozdonyvezető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 48 éves biciklis öngyilkosságot követett-e el. A francia rendőrség szerint elég ritkán fordulnak elő ilyen esetek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport