Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halott biciklissel az orrán futott be a vonat

2014.03.18. 12:41

Eléggé megdöbbentek a franciaországi Mulhouse-ban a vonatra várók, amikor a szupergyors TGV egy elütött biciklistával a mozdonyon futott be a megállóba. A vonat körülbelül 40 kilométeren át vitte magával a holttestet, mielőtt bárki észrevette volna, írja a The Local.

A biciklist egy gyalogosátjárónál gázolta el a körülbelül 322 km/órával száguldó vonat, de a balesetet csak a következő megállóban vették észre. Bár a sztori elsőre hihetetlennek tűnik, a francia Europe 1 rádiónak egy tapasztalt mozdonyvezető elmondta,  hogy a mozdonyvezető fülkéje szinte tökéletesen hangszigetelt, és bár kisebb zajokat hallanak, nyilván nem állnak meg állandóan ellenőrizni, hogy mi történt. 

A rádiónak nyilatkozó mozdonyvezető a baleset helyszínét is ismerte, és szerinte szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki a vonat elé veti magát, mivel az átjáró előtt kanyarognak a sínek, ráadásul a mozdonyvezetőknek ezen a szakaszon gyakran kell átállítani a sebességet, ezért a műszerekkel vannak elfoglalva. „Ez egy vonat, nem egy talicska. Nem lehet 100 méteren belül leállítani” – magyarázta a mozdonyvezető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 48 éves biciklis öngyilkosságot követett-e el. A francia rendőrség szerint elég ritkán fordulnak elő ilyen esetek.