Ödön
1 °C
11 °C

Ököllel mondatták le a közmédia vezetőjét

2014.03.19. 17:59 Módosítva: 2014-03-19 17:59:51

Ököllel kényszerítették az ukrán nacionalista Szabadság párt (Szvoboda) parlamenti képviselői  az ukrán állami rádió- és televíziótársaság vezetőjét arra, hogy írja alá lemondását. A nacionalista képviselők kedd este mentek be az állami társaság vezetőjéhez, és ordítozva kérték számon rajta a Egyes tévécsatornán közvetített, szerintük nem objektív beszámolókat a majdani tüntetésekről.

Az egyik képviselő a tévé vezetőjét belenyomta székébe, közben ütlötték, Moszkva- és Putyinbérencezték, majd papírt tettek elé, és arra kényszerítették, hogy írja alá a felmondását. Az Ukrainszkaja Pravda szerint a lemondatás után a Szabadság párt aktivistái betuszkoltak egy terepjáróba és ismeretlen helyre vitték. A történtekről videó is készült, a dulakodás 4.40-tól látható.

Az incidenst Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök élesen elítélte, szerinte egy európai integrációra törekvő, demokratikus társadalomban elfogadhatatlan, hogy parlamenti képviselők erőszakkal oldják meg a kádercseréket. 

A nacionalista képviselő az eset miatt szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy „békeidőben udvariasabban viselkedett volna“, de most betelt nála a pohár. A tettét azzal magyarázta, hogy amikor megöltek egy ukrán katonát a Krímben, az ukrán Egyes csatorna a félsziget Oroszországhoz való csatlakozásának moszkvai ünneplését közvetítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?