Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Azonosították a kijevi orvlövészeket

2014.03.21. 08:01

Az ukrán ügyészség fényt derített azoknak az orvlövészeknek a kilétére, akik a kijevi zavargások idején lőttek a tüntetőkre – közölte az ukrán főügyész.

Az  MTI szerint Oleh Mahnickij egy ukrajnai tévében mondta ezt, és szűkszavú nyilatkozatát péntek reggel idézte az UNIAN hírügynökség.

„Azonosítottuk azokat az orvlövészeket, akik a Majdant lőtték.  Egyelőre csak ukrán állampolgárokról van szó” – mondta a főügyész, mellőzve a részleteket.

Mint arról már korábban írtunk, a mesterlövészek a Nemzeti Bank épületéről adták le lövéseiket február 20-án. Vizsgálják azt is, hogy valóban tüzeltek-e az Ukrajna szálló és a Kimérák Háza tetejéről is.

Korábban az észt külügyminiszter és az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosának nyilvánosságra hozott lehallgatott telefonbeszélgetéséből kiderült: az észt diplomata nehezményezte, hogy az új ukrán hatalom nem akar mélyreható nyomozást végezni annak érdekében, hogy kiderítse, kik is álltak a mesterlövészek mögött. Paet ugyanis azt mondta Catherine Ashtonnak, nem zárja ki, hogy az orvlövészeket nem Janukovics, hanem az ellenzék valamely ereje bérelte fel.

Az egyik gyanúsítottjuk a belügyi erők krími speciális egységének parancsnoka, Szergej Aszavljuk ezredes, aki ellen körözést adtak ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!