Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azonosították a kijevi orvlövészeket

2014.03.21. 08:01

Az ukrán ügyészség fényt derített azoknak az orvlövészeknek a kilétére, akik a kijevi zavargások idején lőttek a tüntetőkre – közölte az ukrán főügyész.

Az  MTI szerint Oleh Mahnickij egy ukrajnai tévében mondta ezt, és szűkszavú nyilatkozatát péntek reggel idézte az UNIAN hírügynökség.

„Azonosítottuk azokat az orvlövészeket, akik a Majdant lőtték.  Egyelőre csak ukrán állampolgárokról van szó” – mondta a főügyész, mellőzve a részleteket.

Mint arról már korábban írtunk, a mesterlövészek a Nemzeti Bank épületéről adták le lövéseiket február 20-án. Vizsgálják azt is, hogy valóban tüzeltek-e az Ukrajna szálló és a Kimérák Háza tetejéről is.

Korábban az észt külügyminiszter és az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosának nyilvánosságra hozott lehallgatott telefonbeszélgetéséből kiderült: az észt diplomata nehezményezte, hogy az új ukrán hatalom nem akar mélyreható nyomozást végezni annak érdekében, hogy kiderítse, kik is álltak a mesterlövészek mögött. Paet ugyanis azt mondta Catherine Ashtonnak, nem zárja ki, hogy az orvlövészeket nem Janukovics, hanem az ellenzék valamely ereje bérelte fel.

Az egyik gyanúsítottjuk a belügyi erők krími speciális egységének parancsnoka, Szergej Aszavljuk ezredes, aki ellen körözést adtak ki.