Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Janukovics fia dollármilliókat kaszál

2014.03.21. 12:13

Viktor Janukovics megbuktatott ukrán államfő egyik fia, Olekszandr továbbra is dollármilliókat keres Ukrajnában – írja az MTI a kijevi TSzN televízióra hivatkozva. Olekszandr neve  az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciós listáján is szerepel.

Az UNIAN hírügynökség által idézett híradás szerint a Kijev melletti Boriszpil repülőtér a minap nagy összegű hitelt vett fel az Összukrán Fejlesztési Banktől (Vszeukrajinszkij Bank Rozvitku), amely Viktor Janukovics idősebbik fiának, Olekszandrnak a tulajdonában áll.

A TSzN szerint a „család bankja” csaknem 20 millió dolláros, 11 százalékos éves kamatozású hitelt nyújt a repülőtérnek, és 6,5 millió dollárt keres a hitelszerződéssel. Az ügylettel kapcsolatos információk megjelentek a kormányközlöny kiadásokkal kapcsolatos fejezetében.

Szerhij Miscsenko parlamenti képviselő szerint a repülőtéren a szolgáltatásokat végző számos cég továbbra is a Janukovics család befolyása alatt áll. Miscsenko az ügyészség beavatkozását kérte, és javaslatot tesz a parlamentnek, hogy vizsgálja meg az infrastrukturális beruházásokért felelős, újonnan kinevezett miniszter felelősségét az ilyen ügyletekért.

Miscsenko sérelmezi, hogy Janukovics megbuktatásával semmi se változott, a repülőtér továbbra is Janukovicsé és üzlettársaié, akik milliós kölcsönöket kapnak a volt államfő fiától, és cégeiken keresztül írják le a reptér üzemeltetési költségeit.