Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Besurranó szelfi Amerika tetején

2014.03.21. 10:29

Megszökött otthonról egy New Jersey-i tinédzser, hogy kimászhasson az USA legmagasabb épülete, az új World Trade Center tetejére – írja a New York Post.

HT freedom tower world trade center climb sk 140320 16x9 992
Fotó: Justin Casquejo / Facebook

A 16 éves Justin Casquejo éjszaka tűnt el otthonról, átmászott a lyukas kerítésen, a liftkezelő pedig annak ellenére felvitte hajnal négy körül a toronyba, hogy nem is volt semmilyen hivatalos igazolványa.

A nyolcvannyolcadikig ment lifttel, onnan gyalog ment a száznegyedik emeletre. Az őr („akinek az volt a feladata, hogy Amerika első számú terrorcélpontját védje″ – jegyzi meg a lap) azért nem vett észre, mert aludt. Azóta kirúgták, a liftkezelő pedig új beosztást kapott.

A fiú két órát töltött a tetőn, egy munkás szúrta ki végül, miután két órányi nézelődés és fotózkodás után elindult lefelé.  Casquejo egyébként már régóta WTC-rajongó.

– azaz körülbelül: „Ez inspiráló volt″ – twittelte az eset után.