Mise közben lőttek egy kenyai gyülekezetre

2014.03.24. 11:44

Hatan meghaltak Kenya legfontosabb tengerparti városa, Mombasa közelében egy templom ellen elkövetett támadásban egy – írtja az MTI egy helyi illetékesre hivatkozva.

Ismeretlen fegyveresek vasárnap mise közben nyitottak tüzet a Mombasa egyik külvárosában, Likoniban lévő templomban egybegyűltekre. A támadást eddig senki nem vállalta magára.

A kelet-afrikai országban megszaporodtak a hasonló – gyakran templomokat célba vevő –erőszakcselekmények azóta, hogy 2011 októberében kenyai katonákat vezényeltek Szomáliába, ahol az al-Shabaab helyi iszlamista szervezet ellen harcolnak.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőséges csoport vállalta magára többek között az egyik nairobi bevásárlóközpont ellen szeptemberben végrehajtott és legalább 67 halálos áldozatot követelő támadást.

Az Indiai-óceán partján fekvő és Kelet-Afrika első számú kikötőjének számító Mombasát nagyrészt muzulmánok lakják egy olyan országban, ahol a népesség több mint 80 százaléka kereszténynek vallja magát. A közel egymilliós nagyvárosban működő egyik mecset a hatóságok gyanúja szerint szélsőséges iszlamisták gyülekezőhelye és az al-Shabaab egyik toborzóközpontja.

Joseph Ole Lenku kenyai belügyminiszter éppen szombaton közölte: fokozták a biztonsági készültséget Mombasában és országszerte annak nyomán, hogy a kikötővárosban március 17-én a hatóságok őrizetbe vettek két férfit, akik egy 60 kilogrammnyi robbanószerrel megrakott autóban ültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport