Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Obama: Oroszország megfizet a Krímért

2014.03.24. 13:22

„Európa és az Egyesült Államok között egyetértés van abban, hogy Oroszországnak meg kell fizetnie a krími akcióért” – jelentette ki Barack Obama Amszterdamban, a holland kormányfővel folytatott megbeszélése után. Az amerikai elnök megerősítette, hogy a világ kiáll az ukrán vezetés és az ország társadalma mellett – írta a Reuters.

Obama Amszterdamból Hágába utazik, a hétfőn kezdődő nukleáris csúcstalálkozóra, amelyen 53 ország vesz részt, hogy megvitassák a nukleáris terrorizmus megelőzéséhez szükséges lépéseket.

A résztvevő államokat államfői és kormányfői szinten képviselik, kivéve Oroszországot. Az orosz delegáció élén Szergej Lavrov külügyminiszter áll.

Az amerikai elnök nem közölte, hogy milyen árat kellene fizetnie Oroszországnak, amely egyelőre csupán személyre szabott szankciókkal néz szembe: ezek Vlagyimir Putyin elnök több bizalmasát, és számos orosz milliárdost érintenek, akiknek számláit befagyasztotta az Egyesült Államok, és megtagadják tőlük az országba való belépés lehetőségét is.