Ötször lőttek bele a kisfiúba, túlélte

2014.03.24. 21:48

Visszanyerte eszméletét és túljutott az életveszélyen az a kétéves kisfiú, akibe ötször belelőttek a pénteki kabuli terrortámadásban tálib merénylők, írja az MTI. A kisfiú az AFP francia hírügynökség egyik afgán tudósítójának, Szardár Ahmadnak a legkisebb gyermeke. Apjával, anyjával és két testvérével a terroristák végeztek.

A fegyveresek a biztonsági ellenőrzéseket kijátszva bejutottak az afgán főváros központjában lévő, eddig az egyik legbiztonságosabbnak tartott Serena szállodába és megöltek kilenc embert (köztük négy külföldit), hat másikat pedig súlyosan megsebesítettek. A kisfiú válságos állapotban került kórházba, de vasárnapra visszanyerte eszméletét, hétfőre pedig sokat javult az állapota.

A nyomozás szerint a támadók belső segítséget kaphattak a szállodából. Erre utal, hogy egy ott dolgozó, aki jól ismerte a biztonsági intézkedéseket, egy hete kilépett állásából és távozott az országból is. A támadás módját az afgán hírszerzés igen körmönfontnak mondja, olyannak, amilyen eddig ismeretlen volt Afganisztánban. Ebből arra következtet, hogy külföldi titkosszolgálat állhat a háttérben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport