Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lövöldözés Norfolkban: civil lőtt le egy matrózt

2014.03.25. 13:23

Lelőttek egy matrózt az amerikai haditengerészet norfolki támaszpontján, amire válaszul a biztonsági erők tüzet nyitottak, és megölték a tengerészre támadó civilt - közölte az MTI.

A világ legnagyobb tengerészeti létesítményének számító flottatámaszponton a lövöldözés helyi idő szerint hétfőn késő este történt, a USS Mahan nevű romboló fedélzetén. Terri Davis szóvivő közölte, hogy nem tud további adatokkal szolgálni a két férfiról, így azt sem tudja, hogy a civil engedéllyel tartózkodott-e a hajón. A támaszpontot biztonsági okokból rövid időre lezárták.

Az amerikai hadiflotta februárban világszerte terrorellenes és védelmi gyakorlatozást tartott, a norfolki bázison éppen a kívülről érkező lövöldözők elleni fellépéssel foglalkoztak.

Tavaly szeptemberben egy fegyveres, akit később a hadsereggel szerződéses viszonyban álló, korábbi tartalékos tengerészként azonosítottak, tizenkét civillel végzett, mielőtt lelőtték a washingtoni haditengerészeti támaszponton.