Szilvia
5 °C
16 °C

Elnézték a nemi erőszakot, bezárattak két szállodát Egyiptomban

2014.03.26. 14:54

Az egyiptomi idegenforgalmi miniszter bezáratott két szállodát Sarm-es-Sejkben, mert vezetőik szemet hunytak több olyan eset felett is, amikor vendégeik szexuális zaklatás áldozataivá váltak - írja az MTI.

A miniszter hétfőn közölte, hogy nyomozást indítottak egy brit nő megerőszakolásával kapcsolatban. A turista elmondása szerint az eset akkor történt, amikor egy őr visszakísérte meg nem nevezett ötcsillagos szállodájába, majd erőszakkal betaszította a szobájába, és brutálisan bántalmazta.

Nemrégiben beidéztek egy ugyancsak sarm-es-sejki rendőrtisztet nemi erőszak kísérletének a vádjával. A rendőr állítólag az éjszaka leple alatt az ablakon keresztül mászott be egy orosz turista szobájába, akit megpróbált megerőszakolni. A nőnek sikerült megszabadulnia támadójától.

A brit Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal jelentése szerint az egyiptomi forradalom 2011-es kezdete óta megnőtt a brit állampolgárok ellen elkövetett nemi bűncselekmények száma az észak-afrikai országban. Csak 2012-ben huszonhárman váltak szexuális zaklatás áldozataivá, hat nőt megerőszakoltak. Az észak-afrikai országban az elmúlt két évben 150 olyan szexuális bűntényt regisztráltak, amelyeknek turisták estek áldozatul. Számos eset a forradalom jelképes színterén, a kairói Tahrír téren történt a tömegtüntetések közepette.

A Thomson Reuters Alapítvány novemberben megjelent kutatása szerint Egyiptom veszi a leginkább semmibe a nők jogait az egész arab világban. Az egyiptomi nők 99,3 százaléka volt már valaha kitéve szexuális zaklatásnak. Ez minden nőt érint, a kortól, végzettségtől, társadalmi háttértől, ruházattól vagy viselkedéstől függetlenül.